Kaliforniya Üniversitesi, Alzheimer ve bunama olasılığını yüzde 35’e kadar düşüren yiyecekleri belirledi. Her iki günde bir fasulye, mercimek gibi bir baklagillerden yemek, haftada iki kez kümes hayvanı ve böğürtlengillerden tüketmek ve haftada bir kez balık yemek geleceğe yatırım yapmanın birinci kuralı. Her gün tüketilmesi gerekenlerse: zeytinyağı, tam tahıllı gıdalar, sebze ve bir avuç fındık, ceviz, badem, kaju gibi yemişler.
Yasaklı gıdaların başında şeker ve paketteki işlemden geçmiş hazır yiyecekler geliyor. Kırmızı et, tereyağ ve margarin, peynir, pastane ürünleri, tatlılar, kızartmalar ve fast-food listede yer alanlar…
Yaş ortalaması 68 olan 5 bin 907 kişi arasında yapılan anket sonucunda varılan bu beslenme biçimi insanların beslenme şekli, hafıza ve düşünme kabiliyetleri arasındaki bağlantıyı ortaya koyarken, uzmanlar insanların daha sağlıklı beslendikçe zihinsel aktivitelerinin de daha sağlıklı olduğunun altını çiziyor. Diğer yandan Canan Karatay hocamız sakıncalı yiyecekler arasında kırmızı et ve tereyağın da yer alması konusunda nasıl bir yorum yapar bilemiyorumJ
0 yorum:
Yorum Gönder