Son yıllarda sanal ortamda faydalarından en çok bahsedilen yiyeceklerinden biri, avokado. Instagram’daki bir tost ekmeğinin arasında, her salatanın üzerinde o var. ABD ve İngiltere’de başlıca olmak üzere sadece vücut geliştirmecilerle fitness meraklılarının değil, vejateryen ve veganların da bir numaralı meyvesi.
Yemek için olgunlaşmasını, biraz yumuşamasını beklemek gereken bu meyveyle ilgili sürüp gelen kampanya olumlu sonuçlar vermiş olsa gerek ki, geçen yıl ABD’de tüketilen avokado miktarı 4 milyardan fazla. Bir saniye.... Bu, bu yüzyılın başından bu yana tüketilen avokado miktarının 4 katıymış.
İkinci özelliğiyse neden olduğunu bilmediğim bir şekilde ve okuduğum kadarıyla beldeki yağları zayıflatması.
Üçüncü önemli nedense içindeki doğal yağın, zeytinyağıyla eş değer kabul edilmesi.
Toparlayabildiğim kadarıyla diğer olumlu özellikleri şöyle:
K, C, B5, B6 ve E vitamininin yanısıra folik asit içeren avokadoda aynı zamanda bolca lif var. Kolesterol ve trigliseritseviyelerini düşürüyor. İçindeki yağ, bitkilerin içindeki vitamin ve minerallerin vücuda absorbe olmasına yardımcı oluyor. İçinde gözleri koruyan antioksidanlar bulunduruyor. Kireçlenmeyi önlediği gibi bir iddia da var.
Tamam da yıllardır bilinen bu değerli gıda neden son birkaç yılda bu kadar ünlü oldu? İşte onun cevabını bilmiyorumJ
0 yorum:
Yorum Gönder