Yeni Zelanda’da bol ödüllü bir cilt doktoru olan Sharad Paul, doğal olarak tavuk, yumurta ve peynirde bulunan, sentetik olaraksa zayıflama ve sağlık takviyelerine konulan L-tyrosine isimli amino asidin yüksek dozda alındığında, cilt kanserinin en ölümcül türü olan melanoma’ya neden olduğunu açıkladı. Paul, bu amino asidin doğal yollarla ve düşük dozlarda alındığında zararsız ve zayıflamaya yardımcı olacak iştahı bastırıcı ve yağ yakıcı özelliklerinin bulunduğunu söylüyor. Ancak yüksek dozda kullanılması bu amino asidi kesinlikle tehlikeli hale getiriyormuş.
Anladığıma göre L-tyrosine, Avrupa ve ABD’de “çok makul” fiyatlara satılan zayıflama hapları ve diğer “sağlıklı” supplement’te mevcut.
Benden söylemesi…
0 yorum:
Yorum Gönder